Chakra Gong Yoga (Eric)

Oefeningen gebaseerd op de oude wijsheden van de yogatraditie, de shaolintempels in China en de basisprincipes van tai chi en qi gong, vormen een perfect tegenwicht voor de stress en drukte van het moderne bestaan.
Om de energie in ons lichaam te stimuleren zijn er door de Chinezen oefeningen ontwikkeld. Deze oefeningen zijn bekend van Qi Gong, Tai chi, Falun Gong en andere bewegings vormen. De energie of Qi/Chi is datgene wat ons lichaam en geest doet functioneren. De orgaansystemen, ledematen en spieren werken optimaal als er genoeg Qi is en als deze vrij kan stromen. Een selectie van deze bewegingen is toegevoegd aan de Yoga houdingen waardoor de intensiteit en de werking vergroot wordt.
De bewegingsoefeningen zijn een combinatie van westerse inzichten met betrekking tot kracht en lenigheid, gekoppeld aan vereenvoudigde bewerkingen van oosterse beweegvormen als Qi Gong en Yoga voor het lichaamsbewustzijn en balansgevoel.
Om een nog grotere en positieve werking te krijgen, worden specifieke ademhalings oefeningen gedaan. Gevolgt door een ontspannende meditatie, veelal in de vorm van een geleide visualisatie.
U leert snel en eenvoudig houdingen en technieken aan waar u elke dag gemakkelijk tijd voor kunt maken. Leer deze eenvoudige routines en merk het verschil al binnen een paar weken. U voelt zich jonger, sterker en stabieler en vindt de rust waar u zo naar op zoek bent.