Cranio Sacraal Therapie (Winnie)

Wat is cranio sacraal therapie?

Allemaal ervaren we in ons leven periodes of momenten van stress. Soms is dat een gevolg van specifieke gebeurtenissen. Vaak heeft het te maken met de manier waarop we emoties of gedachten verwerken. Stressenergie blijft dikwijls lange tijd aanwezig in ons lichaam. Als we niets doen om die stressenergie kwijt te raken, dan stapelt die zich in de loop der tijd verder op.

Cranio sacraal therapie is een manier om die opgeslagen spanningen los te maken. Cranio betekent hoofd of schedel, sacraal betekent heiligbeen. Tussen ons hoofd en heiligbeen loopt een vocht, het zogenaamde cranio sacraal vocht. Dat vocht heeft een eigen ritme, net zoals onze ademhaling en hartslag. Als er ergens in het lichaam een blokkade zit, dan is daardoor het cranio sacraal ritme verstoord. Een cranio sacraal therapeut kan die verstoring voelen. Door zachte aanraking brengt de therapeut het ritme weer in balans en kan het lichaam zichzelf herstellen.

Cranio sacraal therapie is een lichaamsgerichte aanpak. De therapeut luistert naar wat het lichaam ‘vertelt’ bijvoorbeeld door middel van pijnuitingen, en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Tijdens de behandeling is er aandacht voor lichaam en geest, want die zijn een geheel. De aanpak is gericht op een andere manier van gezond worden en blijven, en is een aanvulling op de reguliere medische gezondheidszorg.

Cranio sacraal therapie is voor iedereen en heeft zijn waarde bewezen bij:
* Nek-, schouder- en rugklachten
* Hoofdpijn
* Buikpijn
* Tandenknarsen, gespannen kaken
* Oorsuizingen
* Angsten en depressies
* Slaapstoornissen
* Chronische vermoeidheid en lusteloosheid
* Stress en burnout
* Leerproblemen, dyslexie, ADHD, gedragsproblemen
* Extreem huilen bij baby’s
* Uit balans zijn, niet lekker in je vel zitten
* Klachten zonder aanwijsbare oorzaak

De therapie kan ook preventief werken, ter ontspanning. In dat geval kan een client bijvoorbeeld meer keer per jaar langskomen.

Wilt u ervaren wat cranio sacraal therapie is en voor u kan betekenen, maak dan een afspraak met gediplomeerd cranio sacraal therapeut Winnie Verdegaal van de praktijk Cranio Werkt. Zij houdt op woensdagen praktijk in ons centrum.
Voor een afspraak belt u: 06-15 676 172 of mailt u naar: info@craniowerkt.nl.

Klik hier voor meer informatie over Cranio Werkt