Do-In Yoga (Marise en Fiona)

Do-In Yoga Workshop

Do-In Yoga Workshop, zaterdag 1 oktober van 9.30 tot 12.00 uur.
In deze Workshop staat het element Aarde centraal. Dit is het middelpunt van alle elementen: de Nazomer, de tijd om te oogsten wat je hebt gezaaid. Do-In is een helende bewegingsvorm met de geneeskunst Shiatsu als basis.

Je maakt kennis met Do-In en Shiatsu. Er wordt op eenvoudige wijze uitgelegd wat meridianen zijn en wat de samenhang is met de 5 elementen, Yin en Yang en de principes van Hemel en Aarde. Je zult veel leren over hoe deze elementen zich manifesteren in jouw lichaam, geest, de cyclus van al het leven.

We gaan in beweging om de meridianen en Ki ook echt gewaar te worden en te laten stromen. Denk aan strekkingen, zelfmassage, meditatie, dynamisch, in stilte of visualiserend. We gaan dus lekker veel doen en tussendoor staat het thema Aarde centraal met de meridianen van de Maag en de Milt die met verwerken en assimileren te maken hebben.

Do-In is voor ieder niveau geschikt, oefeningen kunnen naar jouw mogelijkheden worden aangepast. Trek gemakkelijk zittende kleding aan, neem een vestje en sokken mee voor bij de ontspanning.
Kosten: € 20,- (inclusief thee met wat lekkers) Aanmelden en informatie: Neem contact op met Marise Bartels, info@hetlevenbeweegtje.nl, www.hetlevenbeweegtje.nl

Wat is Do-In Yoga?

Do-In Yoga is een manier van bewegen waarbij je jezelf Shiatsu geeft. De Oosterse bewegingsleer Do-In bestaat uit een systeem van oefeningen om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Spelenderwijs versterk je het fysieke middelpunt van je lichaam, je Hara (Japans voor buik én persoonlijkheid).

Do-In betekent letterlijk; ‘de reis naar binnen’, de weg die leidt naar persoonlijke groei en ontwikkelingen. Oefeningen gericht op het in balans brengen van de Ki (levensenergie) maken je bewust van je eigen energie. Hierdoor kunnen blokkades worden opgeheven en verbetert je lichaamshouding.

Do-In komt van oorsprong uit China (ca. 500 v.Chr.) en is ontstaan uit de Chinese Tao-Yin. Tao betekent: De Weg. Yin betekent: Naar Binnen. Het is een systeem van oefeningen waarbij de nadruk ligt op het bewust worden van niet alleen je lichaam, maar ook je geest en hoe je in het leven staat. De bewegingsleer is ontwikkeld als zelftherapie en bevat traditionele oefeningen afkomstig uit het Boeddhisme, Shintoïsme en het Taoïsme. De oefeningen zijn terug te vinden in Aziatische disciplines als Aikido, Qi-Gong, Tai-Chi, Yoga, Zen en diverse meditatie technieken.

De nadruk ligt bij Do-In Yoga meer op het doen van oefeningen voor de drukpunten en de meridianen, waardoor de energiecirculatie vergroot wordt. Door de oefeningen komen ademhaling en houding vanzelf in de natuurlijke staat zodat de energie in balans komt.

Do-In Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen die graag willen bewegen, maar die niet aan sport doen omdat ze zichzelf te stijf vinden of lichamelijke/geestelijke klachten/blessures hebben. En natuurlijk voor hen die op zoek zijn naar zichzelf en de behoefte voelen zich te ontwikkelen. De oude chinese wijze Confucius zei: “De wijze zoekt wat in hem zelf zit, de dwaas zoekt daarbuiten”.

Ook leeftijd speelt geen enkele rol. De lessen bestaan uit strek- en rekoefeningen, zelfmassage, ademhalingsoefeningen en partneroefeningen. Een les kan actief zijn of zelfs heel rustig, naar binnen gericht of naar buiten gericht zijn. Gaandeweg bemerk je de mogelijkheden en onmogelijkheden van je lichaam en de invloed daarvan op je geestelijke gesteldheid.

Op dinsdagavond geeft Fiona van Berkel (www.proefjebalans.nl) les en op woensdagavond is dit Marise Bartels (www.hetlevenbeweegtje.nl).
Voor meer informatie;
Fiona  :  06 22 23 38 92
Marise  :  06 24 29 50 80